3. tammikuuta 2013

Höyrypesurin oiva apu

Linnunomistajat tämän jo tietävätkin, mutta valaistakoon tietämättömiä. Papukaijan jätökset tarttuvat kuivuessaan todella tiukkaan, varsinkin koville pinnoille. Perinteisin siivouskeinoin näiden kuivuneiden ja kovettuneiden jätösten puhdistaminen on työlästä, mutta nyt löytyi edullinen ja tehokas apuväline eräästä ruotsalaisesta sekatavarakaupasta, vieläpä sopuhintaan.

24,90 maksoi tämä kapistus.
Höyrypesuri osoittautui tehokkaaksi apuvälineeksi. Se on myös lintu- ja ympäristöystävällisempi ratkaisu, koska puhdistamiseen ei tarvitse käyttää mitään puhdistusaineita. Aikaisemmin piti pitää märkää rättiä jonkin aikaa kuivuneen jätöksen päällä, jotta se pehmeni ja sen sai irtoamaan. Nyt tämä toimenpide onnistui 'puhallus ja pyyhkäisy'-taktiikalla.


Jos Minni sattuu tekemään tarpeensa lattialle, niin en ensimmäisenä kuitenkaan ole pesuria kaapista kaivamassa. Häkin puhdistamiseen se kuitenkin osoittautui erittäin käytännölliseksi välineeksi. Vaikka häkin pohjalla olevat sanomalehdet toimittavat pääasiassa Minnin wc:n virkaa, onnistuu tuo tähtäämään usein myös niiden ohi. Ja koska en niitä tuoreeltaan ole pois pyyhkimässä, pääsevät ne väkisin kovettumaan. 



Pesuri soveltuu mitä parhaiten myös pienten rakojen ja välien puhdistamiseen, jonne et pääse tavanomaisin siivousvälinein käsiksi. Häkin verkkojen puhdistamiseen tuo on oikeastaan ainoa tehokas väline. Sillä puhdistaa ja desifioi myös kätevästi linnun orret ja lelut. Jottei tämä kirjoitus nyt mene ihan ostos-tv:n mainospuheen tasolle, niin lopetetaan jaarittelu tähän ja lisätään loppuun verrokkikuvat. Välineinä ainoastaan höyrypesuri ja kostea rätti.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti