29. tammikuuta 2013

Lemmikin vahtiminen kameralla

Varsinkin ongelmallisten koirien koulutukseen liittyvissä ohjelmissa törmää tämän tekniikan käyttöön. Ihmiset asettavat kameran kuvaamaan kotia sillä välin, kun eivät itse ole paikalla ja tarkistavat kotiin tullessaan mitä lemmikki on puuhannut.  Itse olen miettinyt jo todella kauan, että minkähänlaista meteliä tuo lintu täällä pitää, kun en ole paikalla. Yhdessä vaiheessa olin jo kokonaan unohtanut tämän ajatukseni, kunnes törmäsin webbikamerasovellukseen jonka saa asennettua puhelimeen. Tämä sovellus muuttaa älypuhelimen WLANin kautta toimivaksi webbikameraksi ja streamaa lähetyksen ohjelman omalle nettisivulle. Käyttäjä pystyy itse määrittämään onko lähetys julkinen vai privaatti.

Kyseinen sovellus puhelimeen on Bambuser, ja sovelluksen asentaminen oli helppoa ja vaivatonta, kuten myös käyttökin. Latasin ohjelman vanhaan nokian N8:iin, asensin ja käynnistin. Sen jälkeen vain rekisteröityminen ohjelman sivulle ja lähetys siirtyikin jo internetin puolelle. Puhelin kiinni laturiin, asettelu häkkiä kohti ja ei muuta kuin itse pihalle kämpästä. Palvelu tallentaa lähetyksen jälkeen koko pätkän sivuillesi, joten sen pääsee tarkistamaan myös jälkikäteen. Kävin tuossa eilisen vajaan 19h pätkän pikakelauksella läpi, ja onnekseni voin todeta, että ei tuo Minni kauheasti täällä möykkää minun poissa ollessani. Tästä eteenpäin Minniä pääsee sillon tällöin seuraamaan livenä, kun jaksan kotona ollessa kameran laittaa päälle. Tarkempaa infoa tästä tulee aina Minnin facebooksivulle. Laitetaan loppuun pikku pätkä eilisestä pätkästä, kun Minni oli yksin täällä kotona.









1 kommentti:

  1. itselläni ollut kaksi undulaattia vuosipari taaksepäin, joten kiinnostuin heti tästä blogista. eli eikun lukijaksi vaan. (:

    VastaaPoista