17. marraskuuta 2013

Papukaijan kuvaaminen

Tässä onkin sellainen aihe mikä on aiheuttanut itselleni harmaita hiuksia silloin tällöin, mutta yleensä vain videoinnin osalta. Minnillä juttua ja temppuja usein riittää vaikka millä mitalla ja neiti möykkää yleensä päivät pitkät. Tähän saakka kuvauskaluston virkaa on toimittanut kännykän kamera ja jostain syystä tilanne menee mitä useimmiten sillain, että kun kaivan puhelimen esille aikeissa kuvata Minniä, loppuu tekeminen tai höpöttäminen siihen paikkaan. Eli jonkinlainen ramppikuume iskee vissiin pikkuneidille siinä vaiheessa ja sen jälkeen tuijotetaan vain sitä kameraa.

Välillä tuo lintu höpöttää niin uskomattomia juttuja, että niitä ei meinaa edes itse uskoa todeksi. Ystäväpiiristäkin löytyy sitä myöten useampia epäilijöitä, kun on kertonut että millaista juttua Minni heittää eikä ole mitään millä näyttää sitä toteen. Lyhyesti tiivistettynä, itse kuvailisin papukaijan, tai ainakin Minnin kuvaamista melko haasteelliseksi. Aina silloin tällöin onnistuu jotain pientä saamaan videolle, mutta useimmiten parhaimmat jutut tulevat silloin kun on itse toisessa huoneessa touhuamassa jotain muuta.

Toiveissa kuitenkin on, että tähän 'ongelmaan' löytyy ratkaisu kuvauskaluston päivityksestä. Kiitos tästä kuuluu rakkaalle avovaimolleni. Sain häneltä nimittäin hieman ennakkoon 30 vuotis-/ joululahjani. Käärepapereista paljastui GoPro HERO3 Black edition- action kamera! Juuri sellainen mistä olen haaveillut pitkin kulunutta vuotta. Tosin kameran pääsääntöinen käyttötarkoitus painottuu ulkoharrasteiden pariin, mutta miksi en hyödyntäisi sitä myös Minni kohdalla? Kamera kun on pieni, huomaamaton, helppo sijoittaa minne vain ja kirsikkana kakun päällä; kaukosäätöinen! Eli nyt ei tarvitse olla välttämättä itse samassa huoneessa kun Minni höpöttelee toisaalla, vaan voi vain yksinkertaisesti painaa kaukosäätimen nappia ja kamera lähtee kuvaamaan ihan huomaamatta. Tai voin jättää kameran kotiin kuvaamaan, kun Minni höpäjää täällä itsekseen. Mahdollisuudet ovat mieltei rajattomat ;)

Kameran käyttö ja videoiden editointi kuitenkin vaativat vielä paljon harjottelua, mutta eipä sitä muutenkaan voi oppia. Eli 'filmi pyörimään' ja otoksia napsimaan. Nyt kuitenkin alkaa uni painamaan luomia sen verta silmien eteen, että on parempi siirtyä unten maille. Minni tuossa on nukkunutkin jo pidemmän aikaa. Joten ei muuta kuin öitä ja lisätään loppuun nyt hieman sitä filmin pätkää :))


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti