15. syyskuuta 2010

So you want to own a Parrot?

Tämän otsikon myötä onkin helppoa lähteä latelemaan hiukan faktoja pöytään.
Monet kaverit ja tutut jotka ovat Minnin tavanneet kerran tai pari (ja neiti on sattunut olemaan juuri silloin niin kultainen kuin vain voi olla), ovat tohkeissaan puhuneet että jossain vaiheessa haluavat papukaijan. Samaan törmännyt myös erinäisissä keskusteluissa.
Mutta ei papukaijan pito ole vain sitä että ostat linnun ja sen jälkeen se istua nököttää huoneen nurkassa ja viheltelee kauniisti.

Papukaijaa hankkiessa, varsinkin isompaa, tulee ottaa huomioon että lintu ei todellakaan ole lemmikki sieltä hiljaisimmasta päästä. Jää nimittäin koirankin haukut helposti kakkoseksi kun lintu aloittaa huutamisen. Joten naapureiden kanssa kannattaa olla hyvissä väleissä jos kerrostalossa asuu.

Papukaijat tarvitsevat päivittäin useamman tunnin seuraa, niiden kanssa touhuamista ja riittävästi virikkeitä. Ja kun lintu on ulkona häkistään, tulee lintua sitten vahtia koko ajan. Ihan jo sen takia ettei lintu satuta itseään, mutta myös sen takia että lintu sisustaa asuntosi nopeasti uudestaan. Tämän takia onkin hyvä olla varma että häkin oven lukitus on sellainen ettei lintu sieltä omin päin ulos pääse.
Lisäksi linnulla, kuten myös muillakin lemmikeillä, tulee olla raikasta vettä aina tarjolla ja riittävästi oikeanlaista ruokaa.

Tämä on sellainen aihealue että tästä voisi kirjoittaa vaikka usemman A4:n verran tekstiä, mutta viitseliäisyys ei näin illasta ole siitä parhaimmasta päästä :D
Seuraavassa videossa minkä tänään youtubesta löysin, on hyvin esitetty erinäisiä näkökulmia linnun pidosta. Videon innoittamana pitikin tästä aiheesta sitten kirjoittaa :)

www.youtube.com/watch?v=cWvbfFJZ248

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti