6. syyskuuta 2010

Uhmaikäinen papukaija Osa 2.

Esipuheiden jälkeen onkin aika pureutua sitten tämänpäiväiseen tilanteeseen, mikä saikin minut tajuamaan että Minnillä alkaa olemaan uhmaikä päällä.

Istuin hetki sitten kaikessa rauhassa olohuoneessa nojatuolilla nettiä selaillen, ja Minni istui viereisen nojatuolin käsinojalla sukien sulkapeitettään. Saatuaan sulkien sukimisen hoidettua, alkoikin sitten nahkaisen nojatuolin käsinojan sauma kiinnostamaan sen verran että sitä piti nokalla alkaa räpeltää. No tämähän ei toki ole sallittujen asioiden listalla joten komensin Minniä rauhallisella äänellä "ei pure", tämä tehosikin ehkä noin 5 sekunniksi minkä jälkeen nokka jäysti käsinojaa taas. Toinen kielto perään hiukan tiukempaan äänensävyyn, ei tehoa.

Tämän jälkeen otettiin 'kovemmat' keinot käyttöön ja sanoin Minnille että "jos tuo ei lopu niin joudut häkkiin jäähylle". Tästä lauseesta Minni poimi ainakin tutun "jäähy"sanan ja aloitti aivan uskomattoman uhoamisen. Lintu pörhisti kaikki sulkansa ja alkoi puremaan nojatuolia aivan tosissaan. Samoin meinasi käydä myös sormille. Siitä neiti sitten lähtikin häkkiinsä jäähylle, ja on siellä vielä tälläkin hetkellä. Kohta tuon voikin päästää pihalle taas kun on suurimmat energiansa ja kiukkunsa purkanut leluihinsa viimeisen vartin aikana.

Pariin aikaisempaan tapaukseen en viitsi nytten sen enempiä perehtyä koska tulevia tapauksia on aivan varmasti vielä luvassa. Alkutaipale nuoren linnun kanssa onkin ollut helppoa, nyt alkaa se hieman kivikkoisempi tie tässä matkassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti