3. huhtikuuta 2011

Klikkerin paluu

Elikkäs tässä aihe mikä onkin muhinut hetken aikaa päässä kun ei ole tullut blogia kirjoiteltua. Tosiaan, meillä tuo klikkeri palasi joku aika sitten koulutusvälineeksi, ja alun alkujaan se joutui sivuun kun Minni ei sen äänestä paljoa perustanut vaan oikeastaan pelkäsi sitä.

Mutta nyt kun uusi klikkeri tuli hankittua vanhan hajoitetun tilalle, on neitikin tajunnut mistä hommassa on kyse ja opinnut yhdistämään temppuilun ja palkkion tuohon ääneen. :) Ongelmaa on kuitenkin tuottanut se, että Minni on suhteellisen nirso makupalojen suhteen, eli tyttönen on välillä hankalakin palkita makupalalla kun moinen ei kelpaa. Tässä vaiheessa on onneksi käytettävissä rapsutukset jotka tuntuvan kelpaavan Minnille aina :)

Ja kerrottakoon niille jotka ihmettelevät mikä tämä 'klikkeri' on, niin se on muovinen esine josta painettaessa lähtee metallikielestä naksahtava ääni. Klikkeri on aika laajassa käytössä niin koirien, kissojen, lintujen kuin muidenkin eläinten koulutuksessa. Klikkerillä pystyy merkkaamaan eläimen oikein tekemän toiminnon tarkasti, jonka jälkeen eläin palkitaan tästä toiminnosta. Eläin pyrkii toistamaan sen tekemisen minkä kuuli juuri ennen klikkiä, eli palkintojen toivossa toimitaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti