20. huhtikuuta 2011

Kynsien huoltoa

Taas olisi sen aika, että pitäisi Minnin kynsien kärjet lyhentää. Lintu itse ei saa niitä tarpeeksi hyvin kulumaan, vaikka häkistä löytyykin eri paksuisia orsia ja pedikyyriorsi, ja lattiallakin kulutellaan kynsiä. Yleensä tämä toimenpide on suoritettu silloin kun neiti roikkuu häkkinsä verkossa. Silloin tämä on ollut kaikkein vaivattominta, ja neitikään ei ole asiasta pahastunut. Mutta tänään puhaltavat taas uudet tuulet, ja yritetään tuota kynsien lyhennystä ihan tuossa polvella istumalla. Minni kun kuitenkin antaa jalkansa kun pyytää :) Ainoa asia on että itse kynsileikkurit eivät Minniä niin miellytä, mutta katsotaan jos siitä inhosta olisi jo päästy yli. Kynsien leikkaukseen käytän pienimmän mallin kissojen/koirien kynsille tarkoitettuja leikkureita

3 kommenttia:

  1. Hei!
    Löysin blogisi jokin aika sitten sattumalta blogilistan etusivun päivitysten kautta, seurasin ihan siitä mielenkiinnosta, kun meidän koiran nimi sattuu olemaan Minni... Ja kiinnostavahan tämä on, linnut kiinnostavat vaikka en koskaan ole omistanut yhtäkään.

    Minua kiinnostaisi tietää, miten paljon noita linnun kynsiä leikatessa lyhennetään? Koirillahan nyrkkisääntö on, että kaarevan osan saa leikata pois, miten siis lintujen kohdalla?

    T: utelias "suurperheen" mamma

    VastaaPoista
  2. Moi
    Hyvä että edes joku sattuu seurailee xD
    En lyhennä kynsiä oikeastaan juuri nimeksikään, vain sen verran että terävin kärki lähtee pois :)
    Varsinaisesta 'säännöstä' en tiedä miten paljon on varaa, koska kynnet ovat kaarevat koko matkalta. Mutta varovaisesti kun kynnestä leikkurilla puristaa ennen leikkauspäätöstä, niin linnun käytöksestä huomaa onko siellä hermo välissä :)

    VastaaPoista
  3. Hei! Tättärään rohkaisemana päätin minäkin ilmoittautua uudeksi lukijaksi :) Löytyi blogilistan kautta. Mielenkiintoista lueskella Minnistä, vaikka itse en tiedä linnuista lemmikkinä mitään, enkä sellaista omista. Videot ovat tosi hauskoja :)

    VastaaPoista