6. maaliskuuta 2011

Papukaijojen koulutus

Papukaijoille voi kouluttaa kaikenlaisia temppuja, esimerkiksi jalan nostamista, pienien esineiden noutoa, voltin heittämistä oksan ympäri, siipien näyttämistä pyynnöstä ja vaikka mitä muuta :-) Oma lintuni on oppinut temput tähän mennessä melko nopeasti, päivässä tai kahdessa, mutta tämä kuitenkin on hyvin paljon yksilöstä riippuva asia. Yleensä houkuttimena ja palkintona tempun tekoon on joku linnulle mieluinen makupala, mutta taas esimerkiksi meillä tempun suorituksen jälkeen Minni on kaula pitkällä vailla suukkoa :-) Linnut tekevät yleensä mielellään temppuja ja tämä toimii linnuille myös samalla hyvänä virikkeenä ja tekemisenä :-) Minnin temppuja ovat mm. siipien näyttäminen pyynnöstä, ympäri kääntyminen oksalla ja jalalla moikkaaminen :-p

2 kommenttia:

  1. Kuinka olet opettanut tuon jalannoston? Olisi mukava kun saisi opetettua omalle jakolle, tulisi tarpeen kynisen leikkaamisessa :)

    VastaaPoista
  2. Ohops enpä ole edes huomannut kommentteja, päässyt jotenkin menee ihan ohi :o

    Eli siis tuo jalan antaminen on opeteltu jotakuinkin niin että Minni on istunut esim. vaikka tuolin selkänojalla, sitten olen neitiä pyytänyt jalkaa antamaan. Tässä vaiheessa Minni on "yrittänyt nousta kädelle" mutta olen palkinnut neidin samantien siitä että antaa sen jalkansa käteen. Tätä myöten sitten opittiin se temppu :) Jalan nostaminen morjestamiseen olikin neidillä jo luonnostaan hallussa :)

    VastaaPoista