12. marraskuuta 2012

Tuoreruokatikku

Sain kaverilta muutama päivä sitten vinkkiä kyseisestä kapistuksesta. Eli idea yksinkertaisesti on kiinnittää häkin kattoon tanko, mihin sitten voi pujottaa linnulle tuoreruokia tarjolle. Tikun sijoituspaikasta riippuen, tämä tarjoaa uudenlaista ja haastellisempaa aktiviteettia linnulle.

Kuvassa kaverin lintu GT ja kaupasta hankittu 4€ tuoreruokatikku.
Itse en ole vielä paikallisista eläinliikkeistä moista tikkua löytänyt. Joten ei autattanut muuta kuin väsätä itse. Kaapissa sattui olemaan sen verran tarpeita, että ensimmäisen vedoksen tikusta sai tehtyä jo. Tosin tikku ei ole läheskään niin hieno kuin kaupalliset versiot, mutta ajaa asiansa. Pitänee kehitellä mallista seuraava versio, kunhan ehtii tarpeita hankkimaan.




3 kommenttia:

  1. ton avulla papu meni häkkiinsä ;D sillonku papu tuli mulle pelkäs koko tikkua mut nyt lemppari vekotin häkissä :)

    VastaaPoista
  2. Jep, tää on äärettömän hyvä juttu, koska ruoka pysyy puhtaampana ku kipossa. Toi tikku myös heiluu kun lintu siitä napsii ruokaa, eli siinä on hieman tekemistä ettei ole liian helppoa se ruoan syöminen ;)

    VastaaPoista
  3. jep! papu välillä tahalleen antaa vautia tikulle ja kattoo ku se heiluu ja koittaa saaha sitä uudestaa kiinni :D ite välillä pistän vähä vaikeampaa paikkaa tikun jollon papun pitää miettiä miten se sieltä evästä saa :D

    VastaaPoista