2. marraskuuta 2012

Uusi herkkujemma häkkiin

Tänään kaupan hevi-osastoa kierrellessä muistin suunnitelmani uudesta namijemmasta Minnin häkkiin. Halkaistu kookospähkinä, joka tulee tangon varaan 'kokonaisena'. Eli lintu joutuu nostamaan päällimmäistä puolikasta ja keplottelemaan herkut pähkinän sisältä. Rakennustarpeiksi en tarvinnut kaupasta muuta, kuin itse kookospähkinän.



Kotiin päästyäni aloitin askartelun samantien. Ensimmäisenä pähkinän 'pillinreiät' porakoneella auki ja mehut pihalle. Sen jälkeen porasin muutamia reikiä pähkinän ympäri. Kun reiät kiersivät pähkinän ympäri, niin muutama napautus ison ja jämäkän veitsen hamarapuolella pähkinää kädessä pitäen halkaisi pähkinän. Seuraavaksi vuorossa oli kookoksen hedelmälihan pois kaiverrus. Minni ei uskaltautunut avuksi siivoamaan sisuksia, mutta itse sisuksien nakertelu sille kyllä kelpasi.


Kuoret kun oli siivottu, porasin molempiin puolikkaisiin reiän keskelle ja pujotin noin 5mm rautatangon läpi. Alaosaan tehtiin sen jälkeen U-lenkki jonka pujotin kookoksen 'pillinreiästä' takaisin pähkinän sisälle ja puristin kasaan. Näin alaosan saa pysymään paikallaan. Ja näin uusi namijemma onkin jo valmis. Ei muuta kuin häkkiin roikkumaan ja herkut sisään. Ehkä tuo Minni uskaltautuu tuota jossain vaiheessa tutkimaan ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti