18. marraskuuta 2012

Uusi lelu ylijäämätarpeista

Joskus sitä yllättyy itsekin omista päähänpistoista ja ideoistaan. Tänään kahvipöydässä istuessani ja Minnin tuoreruokatikusta ylijääneitä tarpeita tuijottaessani sain idean uuteen Minni leluun. Pöydällä lojui pieni pätkä kierretankoa ja muutama siipimutteri. Aiemmin olin pistänyt jo merkille, että Minni tykkää pyöritellä tuoreruokatikun alaosassa olevaa siipimutteria. Idea lelusta ja sen mallista muotoutui suhteellisen nopeasti mielessäni, mutta jotain  muutakin se tarvitsisi kuin pelkän tangon ja siipimuttereita.

Pikainen laatikoiden tonkiminen tuotti tulosta, ja ylimääräiseksi
jääneet Texas Hold'em-merkit saivat käyttötarkoituksen.


Tarpeet olivat siis nyt kasassa, seuraavaksi penkomaan työkalulaatikkoa. Tongit ja porakone riittivät tällä kertaa operointiin. Ensimmäisenä vaiheena vuorossa oli pelimerkkien poraaminen. Kiitos porakoneeni 'loistavan' akun, tämä homma eteni hitaasti. Akku oli purkanut varauksensa, joten viiden minuutin latauksella sai porattua juuri ja juuri yhden pelimerkin. Porausurakan jälkeen oli vuorossa muttereiden ja pelimerkkien pujotus paikoilleen.


Kun tämä oli tehty, kävin mittaamassa hiukan etäisyyksiä häkin verkosta ja taivutin kierretangon sen mukaisesti. Taivutustöiden jälkeen oli aika mallata lelua paikoilleen ja tulin siihen tulokseen, että paremmin tuo ei olisi voinut istuakaan paikoilleen. Taas sai olla hyvillä mielin omasta näppäryydestään. Itse lelun kiinnitys hoitui vaivatta rautalankaa avuksi käyttäen. Ja kappas vain, lelu on nyt valmis ja paikoillaan. Lopputuomarointi lelun hauskuudesta ja toimivuudesta jää Minnille. Pitää päivitellä siitä tekstiä sitten kun tuomion saa. 




2 kommenttia: