23. lokakuuta 2012

Päivittäinen tuoreruoka

Kävin aamulenkin yhteydessä kaupassa hakemassa Minnille hiukan hedelmiä ja mieleeni tuli, että miksi en kirjottaisi siitä jotain blogin puolelle. Tuoreruoka, eli vihannekset ja hedelmät, kuuluvat kaikkien papukaijojen luontaiseen ruokavalioon. Niitä tulisi olla tarjolla päivittäin. Tuoreiden ruokien lisäksi linnulle tulee olla tarjolla myös siemensekoitusta ja pellettejä. Tällä keinoin linnun ruokavalio pysyy monipuolisena ja terveellisenä. Kaikkien papukaijalajien ruokavalio ei kuitenkaan ole aivan identtinen, joten kannattaa perehtyä aina lajikohtaiseen ruokavalioon.


Selvittyäni lenkiltä sisälle, aloitti Minni ensimmäisenä huutelemaan häkistä, että ulos pitäisi päästä. Ei siinä auttanut muu, kuin avata häkin ovi ja päästää neiti ulos. Tapojensa mukaan Minni meni häkin oven päälle ja teki siitä tarpeensa. Tämän jälkeen se lensi perässä keittiönpöydän ääreen ihmettelemään, että mitä siellä kauppakassissa on. Tänään kaupan hevi-osastolta tarttui mukaan kiwiä, banaania, omenaa ja päärynää. Nämä ovat Minnille mielekkäämpiä tuoreruokia, kuin normaalisti tarjoiltavat vihannekset. Onko se sitten mausta kiinni, sitä en tiedä. Tuoreruoasta kun on kyse, niin on parempi tarjota linnulle pääasiassa vihanneksia, koska hedelmät sisältävät paljon enemmän sokereita. Samaa ohjetta noudatan itsekin, mutta toki voi hedelmillä silloin tällöin hemmotella.


Nostin pöydälle leikkuulaudan, veitsen ja ruoka-astian Minnin tarkkaillessa toimiani. Minni tykkää osallistua päivän askareisiin, ja kulkee yleensä huoneesta toiseen perässä. Ruokakuppien täytön seuraaminen on lähinnä itsestäänselvyys, ja jos neitiä ei silloin näy, niin voi alkaa jo miettimään mikä on vialla. Minni toki hoiti oman osansa hedelmien paloittelusta ja silppusi kuorittua päärynää pitkin pöytää minun pilkkoessa muita hedelmiä. Kun kaikki ainekset oli saatu pilkottua, niin pääsi Minni herkuttelemaan. Tällä tavoin tämä päivä käyntiin :) Loppuun muistuksena, jätä avokado sinne hevi-osastolle. Se on pienissäkin määrin myrkyllistä papukaijoille!







2 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköistä. Voi kun GT:kin oppisi syömään banaania, kiwiä ja päärynää. Kaikki hapan menee paremmin meillä ;) Tai saisi mennä enemmän muutenkin tuoreruokaa... Onko sulla tietoa mistä saisi tuoreruokatikkua?

    VastaaPoista
  2. Ei nuo Minnillekkään kunnolla meinaa maistua.. Tykkää kyl paloitella ja viskoa pitkin kämppää niitä paloja.. Vihannesten puolelta ei taas kunnolla syödä muuta kuin salaatinlehtiä. Muut vihreät, oranssit ja punaiset vain paloitellaan pääasiassa :P

    Ei ole kyl tuoreruokatikkuja vastaan tullut..

    VastaaPoista