19. lokakuuta 2012

Vieraisiin totuttautuminen

Minni ei ole tottunut olemaan vieraiden ihmisten käsiteltävänä, koska harva vieras on uskaltautunut tuota käsittelemään. Ja tämä johtuu pääasiassa tuosta linnun vahvasta nokasta, moni pelkää sitä. Kaveri oli eilen kyläilemässä, ja hän on yksi niitä harvoja ihmisiä, joka uskaltaa hieroa tuttavuutta Minnin kanssa. Asiassa on kyllä tullut huomattavasti kehitystä viimeisen parin vuoden aikana, vaikka vielä ei olla rapsutuksiin asti päästy. Kehitystä tämän tuttavuuden kanssa syntyy myös sen takia, että kaveri asuu vieressä, ja vierailee suhteellisen usein. 

Minni tulee kiltisti kaverin kädelle istumaan, ja saattaa jopa välillä tehdä eleen, että haluaisi rapsutuksia. Yleensä tämä ele on se, että neiti rapsuttaa itseään käden lähettyvillä, ja sen jälkeen painaa päänsä alas ja odottaa että rapsutettaisiin. Tähän saakka kaikki meneekin hyvin. Mutta siinä vaiheessa kun kaverin pitäisi Minniä alkaa rapsuttamaan ja alkaa siirtää kättään lähemmäs, pääsee salakavala Minni vauhtiin. Itse huomaan  tämän linnun käytöksestä, ja yleensä osaan kaveria myös asiasta varoittaa ajoissa. Linnun niskan ja pään höyhenet nousevat pörhölle, pupillit zoomaavat edestakaisin koko ajan ja katse seuraa sormia. Ja sen jälkeen kun sormet vain ovat riittävän lähellä, yrittää Minni napata kiinni. Harvoin tuo kovaa puree, mutta kiinni ottaa kuitenkin.







Rapsutuksia voi pyytää myös näin ;)



6 kommenttia:

  1. Tää on niiiiiiin siisti! Oikeen tulee ikävä meidän ex-lintuja :/ Pitiki mennä löytämään tämä blogi, arvaa vaan mitä mä nyt haluan.. :D Videomateriaalia ehdotomasti lisää! :)

    VastaaPoista
  2. Mitäs lintusia on aikaisemmin löytyny? Videomatskua tulee aina silloin tällöin lisää kun jotain sopivaa pätkää tekstien oheen saa tuo neiti aikaiseksi ;) Mua ei ainakaan harmita että joku löytää mun blogin ;) Ja kiitoksia! :)

    VastaaPoista
  3. Niin ja noita videoita tulee enempi varmaan nähtäville tuonne blogin facebook-sivujen puolelle :)

    VastaaPoista
  4. Heips! Olis tosi kiva saada just sun näkemyksiä harmaapapukaijan hankinnasta. Ja olis kiva näin tietämättömänä tietää paljonko maksaa itse lintu, tarvikkeet sekä ylläpitäminen :) Teillä on aivan mahtava blogi, ja Minni vaikuttaa hurmaavalta persoonalta

    VastaaPoista
  5. Petra, huuteleppa tuolla https://www.facebook.com/pages/Harmaan-El%C3%A4m%C3%A4%C3%A4/219408318084538
    niin saa helpommin yhteyttä :)
    Ja kiitos kiitos :)

    VastaaPoista
  6. Meillä on ollut aikasemmin yhteensä kolme neitokakadu poikaa(tosin kaks aina kerrallaan kun pääs pikkuveljen toimesta karkuun pihalle, toinen tuli takaisin mutta toisesta ei enää havaintoa :/ tilalle hankittiin masentuneelle kaveri sitten taasen..) Mutta ne olivat meillä jo aikoja sitten, silti muistaa temmellykset ja toilalut! Mitään ei puhelleet mutta väärässä paikassa väärään aikaan tulee väärä vislaus arvokkaammalle naisvieraalle... :D

    Ja minä päädyin jo facebook ja youtube kanavanki tilaajaksi, mä oon käyny nyt tän blogin syystä (kyllä, se on nyt teidän vika)-youtuben papukaija videot läpi moneen otteeseen.. Ehkä mä joskus viellä omaan talouteen päästyäni jonkin sortin sulkasadon viellä saa aikaan IIK!

    VastaaPoista