22. lokakuuta 2012

Papukaija on terve kun se leikkii

Sanotaan että lapset ovat terveitä kun ne leikkivät, ja samaa voidaan sanoa  myös papukaijoista. Terve papukaija on aktiivinen, eloisa ja touhuaa koko ajan jotain. Sen lisäksi, että aikaa käytetään paljon sulkien pöyhimiseen, syömiseen ja omistajan huomioimiseen, niin käytetään sitä myös leikkimiseen.
Minnin kohdalla tämä pätee yhtä lailla. Valtaosan ajastaan tuo sulkapallo toki viihtyisi ihan vain rapsuteltavana. Mutta aina sitä ei vain jouda rapsuttamaan joten toisen on keksittävä muutakin tekemistä. Minnillä onkin noita leluja ja leikkipaikkoja vähän siellä sun täällä pitkin kämppää.

Papukaijat ovat yksilöitä, joten jokaisella on niitä omia juttuja mitkä parhaiten viihdyttävät. Toki myös löytyy sellaisia leikkejä ja leluja mitkä kelpaavat useimmille. Itse veikkaisin Minnille hauskimmaksi leikiksi tuon tavaroiden heittelyn häkin päältä. Häkin katolta löytyy Minnin lelulaatikko mikä sisältää kymmeniä eri leluja vessapaperirullasta aina pieneen pehmonalleen. Ja tämän laatikon tyhjentäminen lelu kerrallaan lattialle on oikein mukavaa, ainakin neidin mielestä. Itse saan tyytyä keräämään nämä lelut sitten takaisin alas heiteltäväksi. Toinen suosittu juttu meillä on tuo kiipeily ja roikkuminen milloin missäkin. Minnillä on nuo parit kiipeilypaikat täällä missä se voi toteuttaa kiipely- ja roikkumishalujaan.

Yksi normaali tapa Minnille kuluttaa aikaa.


Mieluisa leikki Minnille on myös temppujen tekeminen, kun tehdystä tempusta tarjotaan rapsutuksia tai pähkinää palkkioksi. Eli harjoitellaan erilaisia temppuja kuten siipien näyttämistä, moikkaamista, orrella ympäri kääntymistä ja vaikka mitä muuta. Tämä aktiviteetti ei kuitenkaan aina kelpaa neidille mutta kun Minni on sopivalla fiiliksellä niin tuon toiminnan parissa saa kyllä hyvän tovin kulumaan.

Itse näkisin asian tältä kantilta, että papukaija on terve kun se leikkii, mutta nämä fiksut kaverit tarvitsevat myös ne leikkinsä ja lelunsa pysyäkseen terveinä. Eli näe vaivaa sen eteen että keksit linnullesi tekemistä, niin yhteinen taipaleenne on sen myötä toivottavasti pidempi, mutta myös mieluisampi. Molemmille :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti