14. lokakuuta 2012

Papukaijan lelulaatikko..

Ei ole Minni vieläkään uskaltautunut puolta metriä lähemmäksi tuota uusinta leluaan, joten piti nostaa hökötys tuohon näkyvimmälle paikalle huoneessa, eli olohuoneen pöydälle. Siinä se on koko ajan Minnin tarkkailun alaisena, eli eiköhän tuo jossain vaiheessa uskaltaudu siihen koskemaan. Itse olen kovin yllättynyt siitä että neiti ei ole tuohon leluun koskenut, koska tähän mennessä ei ole lelua ollut mihin ei olisi ilmestymispäivänä kajottu. Olen kyllä muiden lintujen omistajilta kuullut, että uudet lelut kierretään yleensä aluksi kaukaa, mutta Minnin kohdalla tämä on uutta.


Mutta miksi aina uusia leluja? Papukaijojen kohdalla tämä menee hiukan samalla tavalla kuin lapsienkin kohdalla. Joku lelu on kestosuosikki, kun taas jotkin lelut jaksavat viihdyttää oman aikansa ja käyvät sen jälkeen tylsiksi. Tämän takia täytyy sitten uusia leluja kehittää linnulle, että toisella riittää tekemistä lelujen kanssa, ja huonekalut ym. 'kiellettyjen listalla' olevat tavarat jäävät linnun nokalta rauhaan. Kätevä tapa on myös kierrättää leluja, eli ottaa leluja joksikin aikaa pois linnulta ja antaa sama lelu takaisin vaikkapa parin kuukauden päästä.


Yleinen kohtalo papukaijan leluilla on, että ne päätyvät pieneksi silpuksi. Papukaijan nokka on tehokas työkalu ja se soveltuu mitä parhaimmin materiaalien paloitteluun. Ja mitä suositumpi lelu on, sen nopeammin se yleensä tuhotaan olemattomiin. Tästä syystä olisi kannattavaa löytää ne suosituimmat lelut ehkä sieltä halvimpien tai itse tehtyjen joukosta, jottei kukkaro liikaa siitä kärsisi. Tosin näin omistajan näkökulmasta on mukavaa seurata miten lemmikki tykkää lelustaan ja keskittyy sen tuhoamiseen, oli se lelu sitten halpa tai kalliimpi ;)








1 kommentti: